Kurpitsakeitto

Hyvää keskiviikkoa Sinulle 


Elämme sadonkorjuun aikaa, mutta pianhan sekin on lopuillaan, joten satoa on pikkuhiljaa tullut itsekin korjailtua talteen. Viime viikolla korjasin isännän kanssa kurpitsasadon pois, kun pakkanen täällä jo pääsi puraisemaan lehtiä.

Osasta kurpitsoja ajattelin tehdä kurpitsalyhtyjä, mutta Patty Pan kurpitsoista teen ruokaa. Aiemmin tein niistä jo munakasta, mutta tällä kertaa jaan teille kuitenkin kurpitsakeiton ohjeen. Tuli niin maittavaa kurpitsakeittoa, että vei ihan kielen mennessään. 

Pikkuhiljaa olen alkanut syömään enemmän kasvispitoisia aterioita ja laittamaan jopa itse niitä. Jotenkin on ihana syödä välillä kevyemmin ja samaan hengenvetoon todeta kuitenkin, että lihasta en varmaan ikinä pystyisi kokonaan luopumaan.



Tässä resepti maittavaan kurpitsakeittoon:

N. 1 kg kurpitsaa ( itse käytin Patty Pan kurpitsaa)
1 sipuli (itse käytin punasipulia)
1 rkl voita
1 rkl (oliivi)öljyä
4 dl vettä
150 g (valkosipuli)sulatejuustoa
4 dl ruokakermaa

1. Kuori, poista siemenet (itse en poistanut, koska tässä lajikkeessa niin pienet) ja pilko kurpitsa pieniksi paloiksi. 

2.Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi.

3. Kuullottele paistinpannulla reipas 5 minuuttia pilkottuja kurpitsan- ja sipulinpaloja voissa ja öljyssä.


4. Sitten kun alkaa kuullotus näyttää hyvältä niin lisää vesi ja hauduttele tätä seosta reipas 20 minuuttia.


5. Tämän jälkeen siirsin itse seoksen kattilaan ja soseutin seoksen sähkövatkaimella, koska en omista sauvasekoitinta.


6. Lopuksi sekoitin joukkoon kerman ja sulatejuuston. Lämmittelin keittoa niin kauan, että se alkoi pulpahdella pinnasta. Pitää varoa tässä vaiheessa ettei keitä keittoa pohjaan ☺

Lisäsin keiton sekaan Tescon Finest punajuuri- ja siemenkeksiä. Kyllä oli hyvää ja sopi keiton sekaan 😋




Hyvää viikon jatkoa 💓


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mihin hukutat surusi?

Onks pakko mennä taas rahan takii...

Huvitus puutarhamökki