Porkkana - puolukkasämpylät pulpista

 Pulpista sämpylöitä 

Nyt moni ihmettelee varmaan, että mikä on pulppia. Itsekin olin ihan, että WHAT?, mutta se tarkoittaa mehustamisen jäännösmassaa. Tämän termin löysin @wilfasuomi tililtä Instagramista.

Itse en tykkää heittää ruokaa pois, jos sitä pystyy mitenkään vielä käyttämään johonkin. Nyt, kun meillä on tuo Wilfan mehupuristin niin siitä syntyy joka kerta, kun tehdään mehua tätä pulppia.

Tämä taas on johtanut siihen, että olen alkanut leipoa enemmän ja käyttää sämpylöiden yhtenä raaka-aineena mehustamisen jäännösjätettä, eli pulppia.


Tässä ohje Porkkana - Puolukka sämpylöihin 


☆ 7,5 dl vettä

☆ 1/2 pss kuivahiivaa

☆ 1 rkl suolaa

☆ 2 dl kaurahiutaleita

☆ n. 10 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja

☆ 2 rkl öljyä

☆ n. 3 dl porkkana - puolukka pulppia


Sekoita jauhoihin kuivahiiva, kaurahiutaleet, suola sekä pulpit. Lisää n. 42 asteinen vesi ja öljy. Sekoita hyvin, mutta taikina saa jäädä löysäksi, joten älä ihmettele tätä.


Laita taikina yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä nosta isoja tai halutun kokoisia nokareita pellille. Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia.


Tuli kyllä niin hyviä sämpylöitä ja näitä on tullut tehtyä useampi pellillinen jo, eikä se tähän jää 😋


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huvitus puutarhamökki

Pallovaloilla tunnelmaa

Onks pakko mennä taas rahan takii...