Kaurakaalilaatikko

 Kaurakaalilaatikko



Mainos Myllärin kanssa. Eilen puristin mehuksi kaalia ja mietin, että kuinka pystyisin hyödyntämään siitä syntynyttä pulppia eli mehustamisesta jäänyttä massaa. Tykkään jatkojalostaa myös keittiön puolella ruoka-aineksia. Tähän käy siis ihan pieni kaali silputtuna eli ei tarvitse alkaa mehustella. 

Mieleeni juolahti juuri testiin Mylläriltä saamani Kaura Ateriajyvät, joista voisi tehdä minun ja isännän yhtä lempiruokaa eli kaalilaatikkoa ja tällä kertaa se olisikin kaurakaalilaatikko.

Niinpä tuumasta toimeen ja tässä ohje myös Sinulle ❤


Kaurakaalilaatikko


4 dl Myllärin Kaura Ateriajyviä

7 dl vettä

1 pieni kaali

öljyä vuoan voiteluun

400 g jauhelihaa

2 pientä sipulia

1 lihafondi

1 tl yrttistä mineraalisuolaa

4 rkl siirappia 


Voitele vuoka öljyllä. Ruskista jauheliha ja pilko sipuli sekä kaali sekaan. Lisää vesi sekä Kaura Ateriajyvät. Mausta lihafondilla, mineraalisuolalla tai haluamallasi mausteilla esimerkiksi perinteisellä meiramilla. Lisää lopuksi siirappi ja sekoittele hetken aikaa niin, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin ja kaali on ehtinyt hautua n. 10 - 15 minuuttia. 

Laita uuniin ( uunista riippuen ) N. 180 astetta ja 1 tunti.


Kyllähän tuli muuten hyvää 😋 ja isäntäkin, joka on krantumpi kuin minä niin tykkäsi tosi paljon myös 🤗




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mihin hukutat surusi?

Onks pakko mennä taas rahan takii...

Huvitus puutarhamökki