Puhti terveytarkastuksen tulokset


Viime viikolla torstaina kävin Mehiläisen toimipisteessä Seinäjoella otattamassa Puhti terveystarkastuksen verikokeet. Mehiläiseen sai mennä aikaa varaamatta, koska olin tilannut Puhti.fi verkkokaupasta Laaja Puhti-terveystarkastuksen (nainen). Homma kävi siis kätevästi.

Tiedon verikokeiden tuloksista sain jo seuraavana päivänä käynnistä. Tulokset tuli Puhti.fi sivustolle, johon olin kirjautunut ja tehnyt tunnukset jo aiemmin terveystarkastusta tilatessani. 
Jännityksellä verikokeiden tuloksia katsellessani huomasin heti kuinka selkeästi tulokset oli ilmoitettu. Heti ensisilmäyksellä näki oliko arvo viitteissä vai ei. Viitteessä oleva arvo näkyi mustana viivana janalla vihreällä kohdalla ja ei viitteissä oleva mustalla viivalla punaisessa kohdassa janalla.

 Valitettavasti näitä punaisellakin alueella olevia arvoja listastani löytyi, mutta toisaalta se oli nyt hyvä tietää, että asioille pystyy tekemään muutoksen tässä vaiheessa. Tulevaisuudessa voi sitten teettää jälleen uuden terveystarkastuksen ja katsoa onko arvot parantuneet, kun on tehnyt tarvittavia muutoksia.

Esimerkkinä otan omista tuloksistani D vitamiinin minkä olin ajatellut olevan viitearvoissa vaan eipä ollutkaan. Syön D vitamiinilisää (melko säännöllisesti) niin luulin tämän olevan kunnossa. Onneksi Puhdin tulosten alla on selvitys ja lisätietoja verikokeesta. 

Oli niin kätevää, että heti sai nähdä kyseisen D-vitamiinipuutoksen lisätiedot eikä tarvinnut lähteä erikseen googlettelemaan. Kattava tietopaketti aiheesta oli heti tuloksen jälkeen ja vielä lisätietoa aiheesta sai napsauttamalla linkkiä, josta päästiin oikein laajennettuun tietopakettiin. 

Useimmat varmasti tietävät, että kesällä D-vitamiinivarastot täydentyvät ja pimeinä talvikuukausina laskevat. Tietopaketin luettua muistui jälleen mieleen D-vitamiinin vaikutukset mm. kalsiumin imeytymiseen ja luuston terveyteen. Ikää, kun karttuu niin D-vitamiinin saannista kannattaa kyllä pitää pohjoisen asukkien huolta. Meillä, kun niitä onnettomuuksia liukkailla sattuu ja sitten, kun tämä talvinen pimeys vielä estää sen D-vitamiinin saannin ihan luonnonvalosta. 

"Suomalaiset saavat D-vitamiinia keskimäärin liian vähän. Aktiivisen D-vitamiinin esiastetta muodostuu ihossa. Auringon valon vaikutuksesta se muuttuu aktiiviseksi D-vitamiiniksi. Myöskään kesällä vitamiinivarastot eivät välttämättä täydenny, koska iho suojataan vaatteilla auringon haitallisilta vaikutuksilta". (LÄHDE: Puhti.fi)

Nämä verikokeet tulivat kyllä nyt otettua itselläni niin oikeaan aikaan ja samalla sai sellaisen herättelyn jälleen terveyden sekä hyvinvoinnin suhteen. Vaikka luulee tekevänsä paljon hyvinvointinsa eteen niin silti voi olla hyvä käydä aika ajoin tarkistelemassa labra-arvoja.

Hyvää viikon jatkoa Sinulle💓


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huvitus puutarhamökki

Pallovaloilla tunnelmaa

Onks pakko mennä taas rahan takii...