Marevan lääkitys

Pakko toimittaa teille tuosta Marevan lääkityksestä. Olen syönyt sitä nyt melko lailla 20 vuotta. En tiedä pitäisikö järjestää sen kunniaksi oikein juhlat, kun niitäkin nykyään niin harvoin on ☺

No onneksi tälläisiä verenohennuslääkkeitä ylipäätään on, koska eteisvärinän vuoksi se on tuiki tärkeä. Toki uudenlaisiakin verenohennuslääkkeitä on, jotka ei ole kytköksissä niin tarkoin siihen ravitsemukseen. 

Viime viikolla kävin siis tässä INR kokeessa, joka määrittää sen kuinka paljon syön Marevania. No yllättäen se oli sitten koholla. Mietin, että kuinkahan se nyt taas on niin korkea, kun arvon pitäisi olla 2 - 3 välillä.

Siihen on varmaan vaikuttanut, joku ruoka-aines, joka sisältää K-vitamiinia sen verran paljon, että on ohentanut verta lisää. Toinen teoria minulla on Thyroxin lääkkeen annoksen nosto viime viikolla. Tämä on vähän aina arpapeliä mikä sen arvon nousun tai laskun aiheuttaa.


Ikävintä tässä on se, kun verikokeissa täytyy käydä sitten viikottain, jos arvot ei pysy kohdillaan. No senkin vielä kestää, mutta nämä minun suonet on niin pikkuruiset ja karkailevat, että joskus se on hoitajalle ihan työvoitto, kun saa sen putkellisen verta.

Toki on sitten niitäkin, jotka nappaa verikokeen, joka kerta kertalaakista. Se on siis joillakin joku synnyinlahja ja luotu siihen työhön. Tällä kertaa suoneni luovutti verta 6 kerralla kämmenen päältä. Kyllä muuten piti hammasta purra.

Luulisi, että koko elämän sairastaneena minulla olisi parempi kipukynnys, mutta ei. Kolmannen kerran jälkeen pistettäessä alkoi tuntua jo, että voi apua. 

Kerroinkin hoitajalle tympeistä suonistani. Tippaakin yritettiin kerran yliopistollisessa sairaalassa 8 kertaa, ennenkuin joku lääkäri sen sitten sai 9 kertaa suoneen.

 Viime leikkauskerrallakin oli ongelmia tipan kanssa ja kokenut nukutuslääkäri hätyytettiin apuihin. Muistaakseni ultralla hän sai katsottua missä se suoni luuraa ja pistettyä tipan sinne.

Siinä alkaa itsekin jo ja pistäjäkin hermostua sekä jännittää niin, että senkin vuoksi homma sitten ei aina mene niin putkeen.

Vinkkinä voin kertoa, että kuulemma vettä kannattaa juoda kunnolla aamulla ennen verikoetta, jos sitä ei ole erikseen kielletty. Tämä auttaa asiaa, mutta aina en itsekään muista tätä. Pitää yrittää kyllä seuraavalla kerralla muistaa. 

Tälläistä Marevanista ja verikoista tällä kertaa. Kiitos, jos jaksoit lukea kuulumisiani❤


Terkuin Marjut 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huvitus puutarhamökki

Pallovaloilla tunnelmaa

Onks pakko mennä taas rahan takii...