TRE -stressinpurkuliikkeet

 Ajat ovat maailmalla kovia ja monen mieltä ne painavatkin sekä kukaan niiltä uutisilta ei varmasti voi välttyä. Tämä kaiken muun stressin päälle saattaa olla liikaa. Nyt haluaisinkin kertoi teille eräästä rentoutumistekniikasta jonka opin vuosia sitten ollessani Unikoulussa.

Unikoulussa opiskelimme taitoja joista voisi olla apua nukahtamisessa ja pysyä siellä unessa. Monen ongelma voi juuri olla myös sama kuin itselläni eli päästä ensinnäkin sinne uneen. Minulla ongelmana on myös yölliset heräämiset.

Meille kerrottiin Unikoulussa tästä TRE -stressinpurkuliikkeistä, joka liittyy tärinään. Usein tätä menetelmää kutsutaankin tärinäterapiaksi. Lyhykäisyydessään tämä tarkoittaa sitä, että nämä stressinpurkuliikkeet käynnistävät kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautusmekanismin, joka purkaa kehon jännitystiloja. (Lähde: trefinland.fi)

Tätä tekniikkaa minun on niin vaikea alkaa selittää tähän ymmärrettävästi niinpä laitan sinulle linkkejä joilla pääset kokeilemaan näitä TRE -stressinpurkuliikkeitä mikäli sinulla heräsi mielenkiinto asiaan.

Ensimmäisenä laitan sivuston, joka on toiminut itselleni ainakin suomenkielisenä pääsivustona: https://www.trefinland.fi/

Sitten laitan hyvin selkeän englanninkielisen YouTube videon TRE-stressinpurkuliikkeeistä: https://www.youtube.com/watch?v=FeUioDuJjFI

Tärkeää on tehdä oman vointinsa mukaan. Myönnän myös itse heti, että en tee kaikkia vaiheita. Mielestäni kaikessa tekemisessä pitää tehdä vain ne jotka jaksaa ja / tai tuntuu mielekkäältä. Koska eihän siitä mitään tule, varsinkaan tällaisessa rentoutusharjoituksessa, jos pitää pakosta tehdä jotain hampaat irvessä.

Oliko tämä uusi rentoutusmuoto sinulle?

Oikein hienoa, jos löysit tai olet jo löytänyt tästä itsellesi mieleisen rentoutuskeinon. Voit myös halutessasi jakaa muillekin tietoa tästä.

Terveutuloa myös seuraamaan minua Instagramiin @marjutslife, jossa kerron kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tavoittelustani. Toivottavasti löydät myös sieltä arkeesi hyviä vinkkejä kokonaisvaltaisesti.

Seuraavaan kertaan 💓

-Marjut-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huvitus puutarhamökki

Pallovaloilla tunnelmaa

Onks pakko mennä taas rahan takii...