TSH arvo

Kaupallinen yhteistyö Puhti. fi  kanssa


Olen aiemmin kertonut teille jo, että sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa. Se siis todettiin pari vuotta sitten ja alussa tehtiin verikokeita tiheämmin. Nyt niitä on tehty harvemmin ja itseasiassa minun olisi pitänyt itse soittaa terveyskeskukseeen lähetettä laboratoriotarkastukseen tänä keväänä. Joskus tällaiset seuranta-asiat kuitenkin pakkavat jäädä, jos niitä ei hoida heti, kun muistaa. 

Nyt kuitenkin tämän yhteistyön puitteissa teetin Puhdin Laaja terveystarkastuksen, jossa yksi verikoe mittaa kilpirauhasen toimintaa. Se on TSH eli tyreotropiini, joka on aivolisäkkeen erittämä kilpirauhasen toimintaa ohjaava hormoni. Tämä tutkitaan aina, kun selvitetään kilpirauhasen toimintaa.


Jälleen kiitin sitä, että olin päässyt näin laajaan terveystarkastukseen, koska tämä TSH oli yksi arvoista joka oli koholla. OmaPuhdissa on omalla etusivullani heti yhteenveto tuloksista ja tämä TSH oli yksi neljästä arvosta, joka oli yli viitearvojen. Saatuani tuloksen soitin terveyskeskukseen ja sainkin lääkärille puhelinajan. Kerroin tuloksista ja niin lääkäri määräsi minulle Thyroxin annoksen noston.

Nyt seurataan kolme kuukautta tehoaako lääkkeen annoksen nosto ja jälleen menen verikokeisiin. Mutta siis ilman tätä Puhdin verikoepakettia en tiedä, koska olisin käynyt kilpirauhasarvoja tutkituttamassa. Joskus arjessa laittaa muita epäoleellisia asioita oman terveytensä ohitse vaikka kuinka hokee itselleen, että terveys ensin. Nyt pidän kyllä huolen, että tällaiset, kuten tämä kilpirauhasen vajaatoiminnan verikoeseurannat pysyy ajan tasalla, koska se, että ne on kohdillaan näkyy voinnissa heti. 

Tällähetkellä Puhdilla on - 15 % alennus Puhti-laboratoriopaketeista aina 27.3.2022 asti. Alennuskoodi on: super          


Terveisin Marjut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huvitus puutarhamökki

Pallovaloilla tunnelmaa

Onks pakko mennä taas rahan takii...