Unelmat

 Unelmat ovat mielestäni osa elämää ja jolloinkin ihan tärkeitä elämässä. Ne ovat vähän kuin elämän opasviittoja, että sydän voi kertoa mihin suunnata. Mietin kuitenkin; olenko sitten ollut onnellinen, kun olen saavuttanut jonkin unelman? Täytyy myöntää, että en ainakaan niin onnellinen, kuin luulin olevani. Omassa päässä jokin vielä saavuttamaton tavoite tai unelma tuntuu niin ihanalta, mutta todellisuudessa onko se sitä muualla, kuin siellä päässä. 

Sitä helposti maalaa kauniimman kuvan päässään mitä itse unelman on edes mahdollista olla. Todellisuudessa unelman ympärillä on niin paljon muuttuvia tekijöitä, jotka voi viedä siltä itse unelmalta huomiota ja ns. "syödä sitä". Usein näitä tekijöitä ei edes tule ajatelleeksikaan ja jotkut asiat tulee täytenä yllätyksenä.

Otan esimerkin vaikka unelmamatkasta, josta olen haaveillut. Päässäni mietitn kuinka makaan biitsillä täydellisessä säässä, kylmä juoma kädessä jne. Todellisuudessa rannalla on todella kuuma ja seisova ilma ja se juomakin on jo ihan lämmin. Tällä tarkoitan sitä, että joskus on asioita joihin me emme vain itse voi vaikuttaa. Mikään lomani ei ainakaan ole sujunut kaikilta osin niinkuin olin ajatellut omassa päässäni. Joskus mielikin menee niin lujaa eteenpäin, että jopa lomamatkalla on alkanut suunnitella seuraavaa. Ehkä siinäkin olisi oppimisen paikka, että pystyy pysähtymään siihen hetkeen, josta on unelmoinut ja tuntea sen joka aistilla. Ottaa oikein ilon irti ja pysäyttää ajatustulva, joka ainakin itselläni on vuolas. 
Kuvasta päätelleen voisi sanoa, että onpa ihanan lämmintä ja snorkkeli kertoo, että on päästy taas bongailemaan vedenalaista elämääkin. Todellisuus tietää kertoa sen nyt, että merivesi oli ihan jäätävää ja snorklaamisesta ei tullu mitään. Ja ilman varjopaikkaa olisin sulanut rannalle. Todellisuus voi olla siis ihan jotain muuta, kuin oli unelmissaan taas maalaillut.

Enemmän tulisi myös nauttia jokapäiväisestä elämästä eikä aina tähdätä jonkin unelman saavuttamiseen. Jos antaa liikaa huomiota asialle, jonka voi tulevaisuudessa saavuttaa niin voi menettää tässä hetkessä jotain todella tärkeää. Olen myös huomannut, että jolloinkin elämä yllättää ja vaikka ei edes itse suunnitellut mitään niin elämällä on ollut antaa jokin ihana yllätys, parempi kuin oma suunnittelema unelma.

 💓

-Marjut-

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huvitus puutarhamökki

Pallovaloilla tunnelmaa

Onks pakko mennä taas rahan takii...