Ruoantuotanto

 Olen viime aikoina miettinyt ruoantuotantoa ja siinä lähinnä tätä tämän päivän tehotuotantoa. Millä maa, josta otetaan koko ajan, mutta ei anneta sille mitään voi tuottaa hyvää, terveellistä ruokaa. En sano, että joka paikassa näin tehdään, mutta tiedän, että näinkin asiat jossain hoidetaan. Ei annaeta tarpeeksi ja tämän seurauksena maa voi huonosti ja toipumiseen menee tovi.

Itse puutarhakoulun läpikäyneenä pohdin jo silloin tehtäviä tehdessäni, että kaikki lähtee pinnan alta. Ei se auta, jos pinnan päälle heittää silloin tällöin "pikapöhäyttäjää", joka saa vihreän kasvamaan. 

Juuret maan alla tarvitsee myös kunnon ravintoa, että kasvi voi kukoistaa ja tuottaa parhaan sadon. Eikös se ole niin ihmisenkin kanssa. Mm. ihokin tarvitsee ravinteita ja nesteytystä sisältäkin käsin, ei riitä, että sitä hoitaa rasvoilla ulkoa päin. 

Uskon myös luomuun,  koska se on niin monella tapaa kestävempi vaihtoehto aina ruoantuotannosta ihmisen terveyteen asti. Nykyään suosinkin sitä mieluusti niin usein kuin mahdollista. Mielestäni luomutuotteiden pitäisi olla normi tänäpäivänä ja se kuuluisi olla niin edullista (valtionavustus jollain tapaa), että ihan jokaisella olisi mahdollisuus sitä ostaa.

Itse olen huomannut olossani eron, kun aloin lisätä luomutuotteita elämääni sekä vaihdoin kofeiinipitoisen kahvin kofeiinittomaan luomuun. Kahvi ei sopinut minulle laisinkaan ja aiheutti sykkeen nousua, mahavaivoja, hermostuneisuutta, ahdistuneisuutta... Kehoni ei ollut siis alkuunkaan sitä tyyppiä, joka olisi pitänyt kahvista. Mietin vain niitä lannoitteita ja torjunta-aineita mitä perus kahvinkasvatus vaatii. Sekä haluan, että piristävät stimulanttini tulevat ruoan kautta joka päivä niin ettei mukana tule ns. "oheisongelmia".

Tästä asiasta voisi varmaan puhua loputtomiin ja tämä olikin vain pintaraapaisu aiheesta. Toivon kuitenkin, että joku tästäkin sai jotain itselleen 💚

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huvitus puutarhamökki

Pallovaloilla tunnelmaa

Onks pakko mennä taas rahan takii...