Matkajavakuutus

 


Matkustajavakuutus ūüĆī

Törmäsin taannoin somen keskustelupalstalla aiheeseen matkustajavakuutus ja sydänsairaus. Tämä koskee varmasti muitakin joilla on jokin perussairaus olemassa.

Olen ollut aika huoleton reissaaja siihen nähden, että minulla on sydänsairaus. Matkavakuutus on ollut muistaakseni aina, mutta en juurikaan ole perehtynyt kovin tarkoin siihen mitä se kattaa, jos matkalla joutuu hoitoon.
Huolettomuudesta kertoo sekin, että kerrankin lähdettiin ulkomaanmatkalle niin pakkasin lääkkeet ruumaan menevään matkalaukkuun. Voi apua, mikä moka, jos matkalaukku olisi eksynyt matkalla. Onneksi ei näin käynyt, joten onni oli todellakin matkassa sillä kertaa.

Jotenkin t√§m√§ somessa k√§yty keskustelu sai minut avaamaan silm√§t sille, ett√§ niinp√§, matkoilla saattaa tulla takapakkia syd√§nsairauteen ja mit√§s sitten. Her√§si monia kysymyksi√§ matkavakuutuksesta ja sen kattavuudesta perussairaille. 

Aloin ottaa asioista selv√§√§ ihan vakuutusyhti√∂ist√§ kysellen. K√§vi ilmi, ett√§ useimmiten matkavakuutus kattaa noin  7 - 10 p√§iv√§√§ ensiapuluonteista hoitoa. Ambulanssilennonkin joku lupasi, mutta sit√§ ennen pit√§√§ saada vakuutusyhti√∂ist√§ hyv√§ksynt√§ siit√§, ett√§ sen todella tarvitsee palatakseen Suomen kamaralle (aivan 100% varma en ole kattaako perussairaudesta johtuvaa sairastapausta t√§m√§ kohta). 

Eurooppalaisen sairaanhoitokortin tilasin vuosia sitten, ett√§ on ainakin jokin mahdollisuus Euroopan reissuilla saada edullisempaa hoitoa. Matkavakuutuskin korvaa vain tiettyyn summaan asti, joten t√§m√§ on kyll√§ hyv√§ olla olemassa. 

Nyt kuulisinkin mieluusti kokemuksia eri vakuutusyhti√∂iden matkavakuutuksista. Onko asiat sujunut vakuutusyhti√∂n kanssa hyvin, jos on sattunut matkalla jotain perussairaudesta tai tapaturmasta johtuen? 

Aurinkoosta viikonlopun alkua Sinulle ☀️Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huvitus puutarhamökki

Pallovaloilla tunnelmaa

Onks pakko mennä taas rahan takii...