Matkajavakuutus

 


Matkustajavakuutus 🌴

Törmäsin taannoin somen keskustelupalstalla aiheeseen matkustajavakuutus ja sydänsairaus. Tämä koskee varmasti muitakin joilla on jokin perussairaus olemassa.

Olen ollut aika huoleton reissaaja siihen nähden, että minulla on sydänsairaus. Matkavakuutus on ollut muistaakseni aina, mutta en juurikaan ole perehtynyt kovin tarkoin siihen mitä se kattaa, jos matkalla joutuu hoitoon.
Huolettomuudesta kertoo sekin, että kerrankin lähdettiin ulkomaanmatkalle niin pakkasin lääkkeet ruumaan menevään matkalaukkuun. Voi apua, mikä moka, jos matkalaukku olisi eksynyt matkalla. Onneksi ei näin käynyt, joten onni oli todellakin matkassa sillä kertaa.

Jotenkin tämä somessa käyty keskustelu sai minut avaamaan silmät sille, että niinpä, matkoilla saattaa tulla takapakkia sydänsairauteen ja mitäs sitten. Heräsi monia kysymyksiä matkavakuutuksesta ja sen kattavuudesta perussairaille. 

Aloin ottaa asioista selvää ihan vakuutusyhtiöistä kysellen. Kävi ilmi, että useimmiten matkavakuutus kattaa noin  7 - 10 päivää ensiapuluonteista hoitoa. Ambulanssilennonkin joku lupasi, mutta sitä ennen pitää saada vakuutusyhtiöistä hyväksyntä siitä, että sen todella tarvitsee palatakseen Suomen kamaralle (aivan 100% varma en ole kattaako perussairaudesta johtuvaa sairastapausta tämä kohta). 

Eurooppalaisen sairaanhoitokortin tilasin vuosia sitten, että on ainakin jokin mahdollisuus Euroopan reissuilla saada edullisempaa hoitoa. Matkavakuutuskin korvaa vain tiettyyn summaan asti, joten tämä on kyllä hyvä olla olemassa. 

Nyt kuulisinkin mieluusti kokemuksia eri vakuutusyhtiöiden matkavakuutuksista. Onko asiat sujunut vakuutusyhtiön kanssa hyvin, jos on sattunut matkalla jotain perussairaudesta tai tapaturmasta johtuen? 

Aurinkoosta viikonlopun alkua Sinulle ☀️



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mihin hukutat surusi?

Onks pakko mennä taas rahan takii...

Huvitus puutarhamökki