Kilpirauhasen vajaatoiminta

 Kilpirauhasen vajaatoiminta


* Kaupallinen yhteistyö Puhti.fi kanssa

Minulla todettiin pari vuotta sitten kilpirauhasen vajaatoiminta mikä on autoimmuunisairaus. Sen jälkeen olenkin alkanut enemmän kiinnostua aiheesta autoimmuunisairaus ja sen synty.

Yllättäen eteeni ilmestyi artikkeli Tieku.fi sivustolta D-vitamiinistä, joka voi kukistaa autoimmuunisairauksia. Aluksi hieman kuitenkin immuunijärjestelmästä.

"Joka päivä immuunijärjestelmäsi suojelee sinua virusten, bakteerien ja muiden pieneliöiden hyökkäyksiltä. Se toimii kuin huippukoulutettu puolustusjoukko, ja sen sotilaat ovat valkosoluja.

Noin viidellä prosentilla maailman väestöstä sotilaat hyökkäävät kuitenkin väärän vihollisen eli elimistön terveen kudoksen kimppuun. Tällöin syntyvää tilaa kutsutaan autoimmuunisairaudeksi". Lähde: tieku.fi

Viime postauksessa kerroin, että suomalaiset saavat liian vähän D-vitamiinia mikä tuli omallakin kohdalla todettua käytyäni Puhdin terveystarkastuksessa. 

Nyt tutkimukset osoittavat siis, että korkea D-vitamiiniannos voi estää autoimmuunisairauksien puhkeamisen - ainakin yli 50-vuotiailla henkilöillä. Itselleni kilpirauhasen vajaatoiminta tuli tai no todettiin vajaa 40 vuoden iässä. Sitä en sitten tiedä kauanko se jo oli ehtinyt olla, kun väsymystä oli kauan ennen verikokeita.

Itse ajattelen, että nyt kun D-vitamiinini ei ole viiterajoissa niin olisiko tällä voinut olla näin alle 50 vuotiaanakin jotain vaikutusta. Tästä linkistä voit lukea itse artikkelista mistä poimin tietoja tähän D-vitamiinin ja autoimmuunisairauksien yhteyksiin.

Itse pidän mielenkiintoisena pohtia näitä terveysasioita mitkä vaikuttaa mihinkin ja mikä voi mistäkin johtua. Pyrin siihen, että saisin kaikki arvoni viitteisiin. Huomasin Puhdin sivuilla olevan myös Kilpirauhasen vajaatoiminnan testauspaketti hintaan 27 e, jonka siis voi teettää ilman lääkärin lähetettä. Suosittelen tätä, jos jostain syystä terveyskeskuksessa ei suostuttaisi tekemään kokeita.

Kilpirauhasen vajaatoiminta vaikuttaa niin paljon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, että se on varmastikin niitä ensimmäisiä kokeita joita kannattaa ottaa, jos oma jaksaminen mietityttää. Sitä ainakin heti sydänlääkärini suositteli minulle, kun kerroin väsymyksestäni hänelle. Hän sanoi, että ei nyt heti sydäntä syytetä väsymysestä vaan tehdään nyt ensiksi muitakin tutkimuksia, johon tämä kilpirauhasen vajaatoiminta sitten kuului. Niinpä se kilpirauhasen vajaatoiminta sitten sieltä löytyi ja onni oli, että lääkäri otti tutkiaksensa laajemmin asiaa.


Tälläistä tälläkerta. Pysykäähän terveinä sekä hyvää viikonlopun alkua kaikille 💓

Terveisin Marjut


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huvitus puutarhamökki

Pallovaloilla tunnelmaa

Onks pakko mennä taas rahan takii...